Realizimi impianteve hidraulik te ngrohjes ne Vlore dhe kudo ne Shqiperi

impianti di riscaldamento a Cremona Vlora Impianti

IMPIANTE TE NGROHJES

 

VLORA ENGINEERING Sh.p.k ofron shërbime instalimi, riparimi dhe asistence në shumë lloje të sistemeve të ngrohjes në qarkun e Vlores dhe kudo ne Shqiperi.

 

Cronotermostato ATAG
Kronotermostato ATAG

 

Configurazione cronotermostato wi-fi ATAG One
Si të konfiguroni kronotermostatin ëi-fi ATAG One

Impjantet e ngrohjes - platforme

Instalohet përgjatë perimetrit të dhomave, sistemi rrezatues i bazamentit zëvendëson radiatorët tradicional duke ofruar përparësi të shumta: nuk ka nevojë për punime të veçanta murature, është pothuajse i padukshëm, nuk ngre pluhur dhe garanton një përhapje shumë të efektshme të nxehtësisë për shkak se përdor pak ujë në sistem, në këtë mënyrë përshtatet më mirë me impjantet e energjisë diellore.

Shpesh me elementët e instaluar në paretet e jashtme të shtëpisë, përmes ajrit të ngrohtë që del nga carjet e posacme në pjesën e sipërme të tij, ngrohja me platformë i mban muret të thata dhe në këtë mënyrë e përhap nxehtësinë uniformisht në të gjithë dhomën.

 

Sistemet e ngrohjes në dysheme

Është tashmë një zgjedhje e testuar dhe prej vitesh e pranishme në shumë shtëpi italiane, madje kjo ngrohje në dysheme përdor një impjant rrezatues me panele. Krahasuar me ngrohjen -platformë, megjithatë, ngrohja e dyshemesë nuk okupon hapësirë, nuk ngre pluhur dhe lejon që mobiljet të vendosen pranë mureve pa i rrezikuar ato për shkak të ajrit të nxehtë.

Impjant i aftë për të punuar në temperatura të ulëta, ngrohja në dysheme tani është e mundur të kryhet si me sisteme – me tuba ashtu edhe me përçues elektrikë që kryejnë të njëjtat funksione. Serpentinat e përdorura për rrezatimin e nxehtësisë (dhe gjithashtu për ftohje nëse dëshironi), sigurojnë efikasitetin e sistemit i cili, megjithatë, kërkon një termostat të instaluar në çdo dhomë: mbyllja e plotë e impjantit rrezikon të anulojë përfitimet e tij ekonomike.

 

Sistemet e ftohjes në dysheme ose tavan

Në sistemet e ftohjes në dysheme ose tavan, është i domosdoshëm instalimi i dehumidifikuesve /që heqin lagështirën.

Një impjant i ftohjes ne dysheme, gjithashtu ka përparësi të shumta:

Është i padukshëm dhe me konsum të ulët;

Hapësira që okupon është zero, sepse është i integruar në strukturë;

Është absolutisht i qetë/pa zhurmë;

Lejon shpërndarjen homogjene të temperaturës;

Garanton ajër të shëndetshëm dhe nivel të lartë rehatie;

Nuk ka lëvizje të pluhurit në mjedis

 

Impjantet e ngrohjes elektrike

Përdorimi i një impianti ngrohjeje elektrike, madje edhe atyre me gaz, është i përshtatshëm kur prodhimi i energjisë elektrike, merret nga një impjant që vetëprodhon - burime të rinovueshme, për shembull përmes fotovoltaikëve. Konvektorët e nxehtësisë, pompat e nxehtësisë dhe/ ose metali amorf ose kabllot e ngrohjes (alternativë ndaj tubave për ngrohje në dysheme ose në platformë), nuk do të mjaftonin vetëm për të justifikuar këtë lloj zgjedhjeje për mjedisin e shtëpisë.

Impjantet moderne të kondicionimit të ajrit, megjithëse efikas dhe të çertifikuar, dallohen mbi të gjitha nga aftësia për të optimizuar rendimentin e energjisë për vetë-konsum.

 

Impjantet e ngrohjes në tavan

Nëse ajri i nxehtë tenton të ngrihet lart, sipas parimit që funksionon në impjantet e tjerë, kështu funksionon dhe rezulton e përshtashme ngrohja në tavan. Para së gjithash, le të themi se për tavanin/papafingon përdoret rrezatimi termik rastesor,qoftë i drejtpërdrejtë apo i tërthortë. Duke përdorur trasmetimin e nxehtësisë ndërmjet sipërfaqeve të dhomës përmes valëve, në vend të qarkullimit të ajrit, një funksionim i tillë të kujton atë të diellit, por pa rrezikun e djegieve të padëshiruara.

Sipërfaqja e madhe rrezatuese dhe temperaturat e funksionimit që arrijnë një maksimum prej 40 gradë, garantojnë siguri dhe efikasitet: sipërfaqet thithin deri në 90% të rrezatimit termik, me një përqindje rrezatimi /valor afër 100%. Për më tepër, ngrohja në tavan nuk ngre pluhur, mund të kombinohet me ftohje, nuk kufizon zgjedhjen e materialeve, nuk zë hapësirë dhe ju lejon të përdorni të gjitha sipërfaqet e dhomës, duke e bërë atë optimale edhe për papafingo.

 

Impjantet e ngrohjes infra të kuqe

Ndër teknologjitë më të përparuara për sa i përket komoditetit në shtëpi, ngrohja me infra të kuqe shfrytëzon avantazhet e rrezatimit përmes valëve elektromagnetike që ngrohin sipërfaqet e dhomës, në vend të ajrit. Shpërndarja e nxehtësisë është minimale dhe, ashtu si sistemet e tjera, ju lejon të mbani dhomat të thata, të përqendroni prodhimin e nxehtësisë në zona të caktuara (të drejtuar) dhe pa ngritur pluhur ose okupuar hapësirë.

Duhet thënë se ngrohja me infra të kuqe nuk është e rrezikshme për shëndetin, përkundrazi, studimet madje tregojnë përfitime për sistemin imunitar. Instalimi është gjithashtu shumë i thjeshtë, me kostot e mirëmbajtjes të reduktuara në minimum, pa harruar që diapazoni i aplikacioneve varion nga tavani në mure, deri te pajisjet mobile të pajisura me piedestale ose panele rrezatuese.

Lexo si të kursesh konsumin për ngrohje.

Në se kërkon një kompani kompetente dhe eksperte për Impjantet e Ngrohjes në Kremona dhe provincë, na kontaktoni sa më shpejtë!

 

 

 Nese kerkon nje Firem me eksperience e kompetencat e duhura ne Impiantet e Ngrohjes ne Vlore dhe kudo ne Shqiperi, Konktaktoni sa me shpejte!