IMPIANTET E ENERGJISË SË RINOVUESHME

investire in impianti di energie rinnovabili

PËRSE DUHET INVESTUAR NË IMPIANTET E ENERGJISË SË RINOVUESHME?

 

Ky është padyshim një nga momentet më të mira për të menduar për efikasitetin e energjisë në shtëpinë tuaj: sezonet me temperatura më të larta i vënë faturat tona në provë për shkak të konsumit të lartë. Nuk është për t'u habitur, vera e nxehtësia e verës që sapo kaloi shkaktoi një rritje të kërkesës për energji. Si pasojë, është mirë të përgatiteni me kohë për ardhjen e motit të ftohtë dhe të kuptoni se si dhe sa mund të kurseni me sistemet e energjisë së rinovueshme.

VLORA ENGINEERING Sh.p.k ju këshillon të mbështeteni në profesionalizmin dhe përvojën e saj e cila, pas një analize të buxhetit dhe veçanërisht të sjelljeve të konsumit, mund t'ju drejtojë drejt zgjidhjes që i përshtatet më mirë nevojave tuaja. Për shembull, madhësia e duhur e impjantit është e një rëndësie parësore.

Cilat janë energjitë e rinovueshme që përdoren për impiantet?

Lista e saktë dhe e plotë e energjive alternative të prodhuara nga burime të rinovueshme:

Energjia diellore

Energjia e erës

Energjia hidroelektrike

Energjia gjeotermale

Energjia e biomasës

Energjia e baticës dhe lëvizjes së valëve

Nga më të njohurat dhe më të përdorurat (si p.sh. energjia diellore dhe hidroelektrike) te ato që janë akoma në një fazë të përparuar të zhvillimit (të tilla si gjeotermale dhe energjia e prodhuar nga baticat dhe lëvizja e valëve), të gjitha këto burime të energjisë kanë shumë avantazhe të përbashkëta.

5 Avantazhet themelore për investimin në impiantet e energjisë së rinovueshme

1. Avantazhet kryesore të energjisë së rinovueshme kanë të bëjnë me shëndetin e njeriut dhe atë në lidhje me mjedisin. Krahasuar me lëndët djegëse fosile, shfrytëzimi i këtyre burimeve nuk prodhon ndotës dhe nuk është përgjegjës për emetimin e dioksidit të karbonit në atmosferë, e cila është një nga shkaqet kryesore të efektit serë dhe ngrohjes globale.

2. Prodhimi i energjisë nga burime të rinovueshme është gjithashtu i dobishëm për ekonominë tonë: pasi ato varen nga burime të pashtershme, në planin afatgjatë ato janë në gjendje të garantojnë më shumë stabilitet të furnizimit, të ulin varësinë nga vendet e huaja dhe prodhuesit dhe të rrisin zhvillimin ekonomik dhe punësimin.

3. Përdorimi i energjisë nga burimet e rinovueshme është gjithashtu i dobishëm për financat tona: nëse jemi të kujdesshëm në kursimin e energjisë dhe përdorim energji të rinovueshme, ne mund të kursejmë shumë në faturat tona. Falë zhvillimit teknologjik, në fakt, impiantet kushtojnë gjithnjë e më pak dhe kanë një rendiment gjithnjë e më të madh për sa i përket efikasitetit të energjisë.

4. Një avantazh i mëtejshëm dhe i rëndësishëm i energjive të rinovueshme është disponueshmëria dhe sinergjia e tyre: ato janë brenda mundësive të gjithsecilit dhe mund të shfrytëzohen në sinergji me njëri-tjetrin: atje ku nuk ka diell, ka erë, ku nuk ka erë, atje është deti dhe kështu me radhë.

A doni të ndërtoni impiantin tuaj dhe të investoni në energji të rinovueshme me ne?

Na kontaktoni tani për më shumë informacion ose një vlerësim/preventiv.

 

Vuoi realizzare il tuo Impianto e investire in Energie Rinnovabili con noi?

Na kontaktoni tani per me shume informacion ose nje veresim/preventiv