Realizime Impiante me Pompat e nxehtësisë ne Vlore, kudo ne Shqiperi

Vlora Impianti a Pompa di Calore Cremona

Pompat e nxehtësisë me integrim në ngrohje

 

Çfarë janë pompat e nxehtësisë?

 

Pompat e nxehtësisë janë makina moderne të ashtuquajtura "inverter", që janë të afta të përmbysin drejtimin e përpunimit, duke përdorur një valvul me katër drejtime, nga e ftohta në të nxehtë dhe anasjelltas, bazuar në kërkesat. Një pompë nxehtësie është e krahasueshme me një frigorifer në atë që përbëhet nga katër përbërës kryesorë: kompresori, kondensatori, valvula e zgjerimit dhe avulluesi.

 

Pompat e nxehtësisë dallohen nga burimi i ftohtë (mjeti i jashtëm nga i cili nxirret nxehtësia) dhe pusi i nxehtë (ajri / uji për t'u ngrohur) që ata përdorin. Prandaj mund të keni:

 

ajrin, si burim i ftohtë: ka avantazhin e të qenit i disponueshëm kudo, megjithatë fuqia e dhënë nga pompa e nxehtësisë zvogëlohet me temperaturën e burimit. Nëse përdoret ajri i jashtëm (me temp. rreth 0 ° C), kërkohet një sistem shkrirje (që kërkon konsum shtesë të energjisë)

ujin, si burim i ftohtë: garanton performancën e pompës së nxehtësisë pa u ndikuar nga kushtet e jashtme klimatike (energjia termike nga uji nëntokësor zbutet vazhdimisht); megjithatë kjo kërkon një kosto shtesë për shkak të sistemit të aduksionit (kalimit te nxehtesise nga lengu te trupi zhytur në të) dhe nevojës për një shkarkues;

tokën, si një burim i ftohtë: ka avantazhin që pëson më pak ndryshime në temperaturë në krahasim me ajrin.

 

 

Avantazhet e pompave të nxehtësisë

 

Përparësitë që rrjedhin nga përdorimi i një pompë nxehtësie lidhen me faktin se ajo është mjeti më pak ndotës dhe më pak i kushtueshëm i ngrohjes, me kosto jashtëzakonisht të ulëta të funksionimit dhe mirëmbajtjes. Një avantazh tjetër qëndron në faktin se ky impiant lejon të furnizojë më shumë energji (në formën e nxehtësisë) sesa energjia elektrike e nevojshme për funksionimin.

 

Sot ekziston një gamë e gjerë e pompave të nxehtësisë që kanë koeficientë shumë të lartë të rrymës dhe që, përveç funksionimit me ndarës, mund të prodhojnë ujë të ngrohtë shtëpiak, ujë të nxehtë për ngrohje dhe ujë të ftohtë për kondicionimin e ambienteve.

 

Ka pompa nxehtësie me bateri të jashtme dhe grup të brendshëm, të cilat mund të zëvendësojnë kaldajën në funksionet e saj, duke përmirësuar shumë rendimentin.

 

 

Nëse keni nevojë për një kompani të specializuar në Sistemet e Pompave të Nxehtësisë në Vlore  dhe në të gjithë qarkun, na Konktatoni tani per nje vleresim falsa/preventiv falas!